Geert Vlietstra (1961)

Geert Vlietstra is een autodidact musicus die, grappig genoeg, met de muziek in aanraking gekomen als trompetistje bij de Jeugd Drumband Scouting Den Haag. Daar maakte hij “carrière” en “promoveerde” hij naar het senioren korps. Eerst als jachthoornblazer en later als sousafonist (taptoe Breda! Jaja!). Hij bleek echter niet altijd in het gareel en in uniform te willen marcheren.

Ooit, in de zeventiger jaren, had hij gitaar leren spelen. Een paar akkoorden, een boekje, House of the Rising Sun. Hij vond inspiratie in in Jim Croce, James Taylor en natuurlijk Paul Simon. Zoals zovelen kwam hij in een bandje terecht. En vanaf dat moment heeft hij nooit meer zonder muzikale activiteiten gezeten. Te veel om op te noemen, van heavy rock en easy listening, via cabaretteske opblaaspop en theaterbegeleidingen bij dans en toneel naar Zuid Amerikaanse muziek met tussendoor de meest diverse losse projecten. In eerste instantie als gitarist, later vele jaren ook als bassist.

Op een gegeven moment heeft hij zangles genomen, wat een grote verdieping betekende in het beleven van de muziek en het overbrengen ervan. In die periode begon hij ook met het schrijven van zijn eigen liedjes. In het Nederlands! Via cursussen schrijven en presenteren van theaterliedjes bij het toenmalige Korenhuis ontdekte hij de wereld van de kleinkunst. Samen met anderen maakte hij theatervoorstellingen met eigen werk.

Geert heeft nooit gezocht naar specifieke muziek. “Dingen” kwamen gewoon op zijn pad. Stijlvast is hij ook nooit geweest, er is zo veel mooie muziek op de wereld. Het mooiste is om met anderen muziek te maken met een eigen identiteit. In vriendschap, met plezier en zoekend naar kwaliteit. In het Simon and Garfunkel project met Adrie Huissoon valt dit alles samen. Samen op weg naar die momenten van harmonie waarbij je elkaar alleen maar aan hoeft te kijken en kan genieten.

Ben heel erg benieuwd wat er allemaal nog komen gaat!